Facings

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat zijn facings?

  Facings, ook wel veneers genoemd, is een soort tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om de voorkant van tanden te bedekken. Hierbij wordt gebruik gemaakt voor een soort schildje van porselein of composiet. De vorm of de kleur van de tand wordt er mooier mee gemaakt.

  Waarom facings

  Facings zijn helemaal van deze tijd, wellicht had u er weleens van gehoord of wellicht is het nog helemaal nieuw voor u. Laat u daarom goed informeren en adviseren door onze tandartsen. Hierbij alvast wat voordelen van facings:

  • Snel een nieuwe glimlach
  • U voelt zich weer zeker wanneer u lacht
  • Snel de kwaliteit van uw gebit verbeteren
  • Wittere tanden
  • Geen spleten of scheve tanden meer

  Wilt u graag facings voor uw gebit?

  Bent u onzeker over uw lach? Wilt u graag weer met een mooi gebit leven? Dan zijn facings wellicht de oplossing! Kom eens langs bij Tandartspraktijk Suikerpoort voor een gesprek en advies.

  Twee verschillende soorten Facings

  Bij Tandartspraktijk Suikerpoort kunt u terecht voor verschillende soorten facings. Tijdens een consult afspraak kunnen we samen bespreken wat het beste bij uw wensen en budget past. Vervolgens kunt u naar huis met een persoonlijk plan en begroting, waarmee u uw besluit kunt nemen. Wij bieden de volgende soorten facings:

  Composiet facings

  Composiet facings kunnen in één behandeling worden geplaatst en een groot voordeel is dat er nauwelijks geslepen hoeft te worden. Composiet facings gaan ongeveer 4 tot 8 jaar mee. Voorafgaand aan de behandeling bespreken we welke kleur facings het beste bij u past. Tijdens de behandeling krijgt u een hechtmateriaal op uw tanden, waarop de composiet facings worden geplaatst. Met een speciale lamp wordt het vervolgens uitgehard. Als laatste slijpt uw tandarts de facings in de door u gewenste vorm. U kunt nu direct gaan stralen met uw nieuwe lach!

  Porseleinen facings

  Het grote verschil met composiet facings is dat porseleinen facings een veel langere levenduur hebben, daarnaast verkleuren ze niet en zien ze er ontzettend natuurlijk uit, daar staat dan wel weer tegenover dat u hier een groter budget voor nodig heeft. Voor uw nieuwe glimlach met porseleinen facings dient u een paar keer terug te komen.
  Tijdens de eerste afspraak wordt een afdruk gemaakt van uw gebit, de tandtechnicus maakt zo de facings speciaal voor u op maat. Bij de tweede behandeling wordt er een stukje van uw eigen tanden geslepen, vervolgens wordt de hechtlaag geplaatst en kunnen de facings hierop gezet worden.

  Porselein versus composiet facings

  Natuurlijk zijn er zowel voordelen als nadelen aan de verschillende soorten facings. Ondanks dat porseleinen facings veel langer mee gaan, maakt het de porseleinen facings niet beter dan de composiet facings. Er zijn veel dingen die u moet overwegen, zoals uw budget en het onderhoud. Kijk eens hieronder om het verschil te zien tussen de facings:

  Klaar in één behandeling Meerdere behandelingen nodig
  Levensduur van 4 - 8 jaar Lange levensduur
  Verkleuring mogelijk Geen verkleuring
  Regelmatig onderhoud Nauwelijks onderhoud nodig
  Goedkoop Grote investering
  Geslepen op maat tijdens de behandeling Vooraf speciaal op maat gemaakt

  Uw facings onderhouden

  U heeft nu een soort schildje over uw tanden, wat even wennen zal zijn. Zeker wanneer u de vorm van uw tanden heeft laten aanpassen met de facings, zal het praten net even anders zijn. Pas, zeker de eerste weken, nog even op met harde voedingsmiddelen, verder kunt u gewoon alles eten. Verder is het belangrijk om uw normale routine aan te houden, twee maal per dag poetsen en vergeet niet te flossen!

  FAQ / Veelgestelde vragen

  Facings, ook wel veneers genoemd, is een soort tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om de voorkant van tanden te bedekken.

  Met facings kunt u snel uw glimlach verbeteren, bijvoorbeeld scheve tanden of speten, maar ook de kleur van uw tanden kunt u aanpassen met facings. Het geeft dus absoluut een boost aan uw zelfvertrouwen!

  De duur van facings laten zetten is afhankelijk van het soort facings. Bij beide facings komt u eerst voor een consult afspraak. Voor composiet facings is er slechts één behandeling nodig en bij porseleinen facings zijn er twee behandelingen nodig voordat u met de perfecte glimlach naar huis gaat.

  Composiet facings gaan 4 tot 8 jaar mee.

  Meer behandelingen

  Informatie voor de patiënt

  Tanden bleken bij de tandarts

  Tanden bleken is één van de meest populaire cosmetische behandelingen van dit moment en biedt een snelle manier om uw glimlach te verbeteren. Tanden bleken ...
  Lees meer
  CBCT Tandarts

  CBCT voor tandartsen

  Uw CBCT in Zeeland Om een precieze diagnose te kunnen stellen is de CBCT tegenwoordig onmisbaar in uw praktijk. Helaas is het niet voor elke ...
  Lees meer
  parodontitis

  Parodontitis

  Wat is parodontitis? Parodontitis is een ernstige infectie van het tandvlees. Het wordt veroorzaakt door bacteriën die zich ophopen op de tand en tandvlees. Naarmate ...
  Lees meer
  swortelkanaalbehandeling

  Wortelkanaalbehandeling

  Wat is een wortelkanaalbehandeling? Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige procedure die de pijn verlicht die wordt veroorzaakt door ontstoken pulpa. Pulpa is levend weefsel bestaande ...
  Lees meer
  kronen en bruggen

  Kronen & Bruggen

  Kronen en bruggen Kronen en bruggen zijn twee van de meest voorkomende soorten implantaten. Kronen en bruggen worden ingezet als er onvoldoende houvast is voor ...
  Lees meer