Tanden bleken bij de tandarts

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Tanden bleken is één van de meest populaire cosmetische behandelingen van dit moment en biedt een snelle manier om uw glimlach te verbeteren. Tanden bleken is populair bij zowel mannen als vrouwen. Bij Tandartspraktijk Suikerpoort kunt u ook terecht voor cosmetische behandelingen en dus ook voor het bleken van uw tanden.  

  Vóór het tanden bleken

  Omdat tanden bleken al een tijdje bestaat en inmiddels overal verkrijgbaar is, vergeten we nog weleens dat het een cosmetische ingreep is. Hoewel het niet invasief is, verandert het wel uw gebit.

  Voordat u een behandeling boekt om uw tanden te bleken, zien wij u graag voor een controleafspraak bij Tandartspraktijk Suikerpoort. Uw tandarts kan uw gebit dan volledig reinigen en de staat van uw gebit controleren. 

  Tijdens de controle kunnen wij bepalen of uw tanden en verkleuringen geschikt zijn voor het bleken. Verkleuringen veroorzaakt door eten of tabak, zijn eenvoudig te verwijderen, maar vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld medicatie vragen een intensievere aanpak.

  Snel een controleafspraak maken

  Bel ons voor uw controleafspraak en om de mogelijkheden te bekijken voor het bleken van uw tanden.

  Tanden bleken bij de tandarts

  Net als bij de thuiskits, wordt bij er een waterstofperoxide-gel gebruikt. Bij professioneel bleken wordt er echter een veel sterkere versie van de oplossing gebruikt.

  Als u eenmaal aan de beurt bent, zullen wij uw gebit snel onderzoeken om er zeker van te zijn dat er geen problemen sinds de controleafspraak zijn ontstaan. Nu kunnen we beginnen met het bleken van uw tanden.

  Voorzorgsmaatregelen tijdens het tanden bleken

  Tijdens de behandeling gebruiken wij een lip retractor om uw mond wijd open te houden, dit is niet heel comfortabel, maar ook zeker niet pijnlijk. 

  Vervolgens gaan wij aan de slag om uw tandvlees, lippen en binnenkant van uw wangen te beschermen tegen het waterstofperoxide. Bij uw tandvlees doen we dit door uw tandvlees te bedekken met een laagje. Uw lippen en binnenkant van de wangen worden afgeveegd met een gel die het weefsel beschermt tegen het waterstofperoxide.

  Starten met tanden bleken

  We kunnen nu starten met het bleken. Één van de verschillen tussen een behandeling in de praktijk en het gebruik van een thuiskit is de activering van de gel. Uw thuiskit zal de vlekken heel geleidelijk witter maken. De gel die uw tandarts gebruikt, wordt met een laser geactiveerd waardoor er direct resultaat is. 

  Na 20 minuten zal de eerste laag verwijdert worden en een nieuwe laag aanbracht worden voor de tweede ronde. Meestal zijn er zo’n 3 tot 4 rondes nodig om het gewenste resultaat te bereiken. 

  Voor en Na

  tandenbleken voor en na
  tanden bleken bij de tandarts

  FAQ / Veelgestelde vragen

  Nee, helaas is praten erg lastig met de lip retractor. Daarom kunt u het beste van tevoren al uw vragen stellen! Bij Tandartspraktijk Suikerpoort houdt uw tandarts hier uiteraard rekening mee en zal u elke stap uitleggen tijdens het tanden bleken.

  Indien u tijdens het tanden bleken last krijgt van uw tanden en u de behandeling niet wilt voortzetten kunt u dit aangeven. We kunnen er dan bijvoorbeeld voor kiezen om niet alle rondes af te maken.

  Het is mogelijk om na het tanden bleken weer te eten en drinken, maar kijkt uit voor kleurstoffen. Koffie, thee, rode wijn en bijvoorbeeld rode bieten kunt u beter de eerste 24 uur niet eten of drinken.

  Meer behandelingen

  parodontitis

  Parodontitis

  Wat is parodontitis? Parodontitis is een ernstige infectie van het tandvlees. Het wordt veroorzaakt door bacteriën die zich ophopen op de tand en tandvlees. Naarmate ...
  Lees meer

  Gebitsprothese & Klikgebit

  Er zijn veel verschillende protheses en mogelijkheden. Bij tandartspraktijk Suikerpoort kijkt uw tandarts aan de hand van uw situatie wat het beste bij u past. ...
  Lees meer
  CBCT Tandarts

  CBCT voor tandartsen

  Uw CBCT in Zeeland Om een precieze diagnose te kunnen stellen is de CBCT tegenwoordig onmisbaar in uw praktijk. Helaas is het niet voor elke ...
  Lees meer

  Facings

  Wat zijn facings? Facings, ook wel veneers genoemd, is een soort tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om de voorkant van tanden te bedekken. Hierbij wordt ...
  Lees meer
  Informatie voor de patiënt

  PATIËNTEN

  Patiënten TARIEVEN De tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekend dat elke tandarts dezelfde tarieven hanteert voor ...
  Lees meer
  tandplak verwijderen

  Tandplak verwijderen

  Wat is tandplak? Vraagt u zich weleens af wat tandplak nou eigenlijk is? Tandplak is een zachte, kleverige laag die zich op uw tanden opbouwt. ...
  Lees meer